Vähendada poliitikute palku nii, et need vastaksid Eesti keskmisele palgale.

Alexander Merisalu,
  3. Riigikogus
  4. Järelkaja

637 allkirja puudu Riigikokku saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Allkirjade kogumine on lõppenud. Paraku algatus ei kogunud autorite määratud tähtajaks Riigikokku saatmiseks vajalikku 1000 allkirja. Rahvaalgatus.ee säilitab kogutud allkirju maksimaalselt poolteist aastat allkirjastamise algusest, juhuks kui algatus taasavatakse.

Eesti keeles (allkirjastamisel)Vene keeles (tõlge)Inglise keeles (tõlge)

Kuna meie valitsus on rahalistes raskustes ja kehtestab uusi makse, oleks loogiline siduda Riigikogu liikmete ja riigi võtmepoliitikute palgad Eesti keskmise/mediaanpalgaga.

Sellise muudatuse tegemisega motiveeritakse poliitikuid arendama Eesti majandust ja parandama meie riigi finantssektorit innovaatiliste lahenduste ja strateegiate abil.

Keskmist palka saades saavad meie poliitilised jõud paremini aru Eesti kodanikest ja nende igapäevastest raskustest.

See muudatus võib taastada ka praeguse poliitilise kliima, sest see kaotab ebavõrdsuse teguri poliitiliste jõudude ja keskmiste kodanike vahel.

See muudatus meelitab ligi ka rohkem motiveeritud inimesi, sest osa praegustest poliitikutest ei ole keskmisest palgast huvitatud.

Vähendades meie poliitikute palku, võiksime saada täiendavaid rahalisi vahendeid, et täita lüngad meie riigieelarves ja saada rohkem raha tähtsamateks projektideks, mis tegelikult parandavad Eesti kodanike elukvaliteeti.

Menetlusinfo

1. Võim ja juhtimine on erinevad asjad

Autor peab endale selgeks saada mida tähendab "Riigikogu liige" ja mida tähendab "juhtimine". Kuna poliitik ei ole iseseisev, siis Riigikogu liikmete palka vähendamine ei anna mitte midagi. Aga erakonnade sponsorite ettevõttete riigistamine (nt. karistus nende juhatajate huvide lobeerimise eest) kohe parandab majandusliku olukorda.

Olen lugenud läbi algatuse "Vähendada poliitikute palku nii, et need vastaksid Eesti keskmisele palgale." ja avaldan toetust oma allkirjaga.