Saadame pensioniealised õpetajad pensionile

Carola Karolin,
  1. Ühisloomes
  2. Allkirjastamisel
  3. Riigikogus
  4. Järelkaja
Peatatud: 8 allkirja

992 allkirja puudu Riigikokku saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

🚫 Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta 🚫

Peatatud: 8 allkirja

Allkirjade kogumine on lõppenud. Paraku algatus ei kogunud autorite määratud tähtajaks Riigikokku saatmiseks vajalikku 1000 allkirja. Rahvaalgatus.ee säilitab kogutud allkirju maksimaalselt poolteist aastat allkirjastamise algusest, juhuks kui algatus taasavatakse.

Hea õpilane või õpetaja!

Kas oled väsinud vanadest kiuslikest õpetajatest? Anna oma hääl kui soovid, et õpetajad, kes on terve elu vaeva näinud lähevad pensionile vähemalt alates 70.eluaastast. Vanemad õpetajad ei suuda tihtipeale enam ühiskonna tehnoloogilise arenguga sammu pidada ega seda õppetöös efektiivselt rakendada. Nad võivad käituda olukordades ebaõiglaselt, kuna nad on harjunud tegutsema vanade meetodite järgi, mis ei ole tänapäeva ühiskonnas enam aksepteeritavad. Sageli õpetajad, kes kiusavad lapsi, kiusavad ka kolleege, mistõttu lähevad noored õpetajad töölt ära. Seega sujuks õppetöö paremini kui õpetajad on kaasaegsed ja nooruspärased.

Kommentaarid

  1. väsinud

    Olen väsinud kiuslikest inimestest kes pooldavad häbitult ealist diskrimineerimist. Äkki areneks kuskil ennem kui selliseid algatusi looks. Algataja õpetajad ja vanemad pole teinud korralikku kasvatustööd.

    1. Not enough teachers availlable

      I agree with you. I know the Directrice of a country side school (was assembled with another school) which has to care also about 3 kindergardens. There are simply not enough peooles which want to become a teacher. Age discrimination by removing everyone above the pension age would lead to a education desaster. I think, first the new teacher problem has to be solved, before the forced retirement can be affected.

      1. Asi pole vanuses

        Ma olen ise 55 aastat vana, olnud üle 30 aasta tegev nii üld- kui huvihariduses, nii Eestis kui välismaal, kõigis vanuses lastega ja ka täiskasvanutega. Praegu erahuvikooli omanik. Seega julgen väita, et küsimus on pigem nii mõnegi õpetaja soovimatuses ennast arendada valdkondades, millest omal ajal koolis ei räägitud. See pole seotud vanusega, olen piisavalt kohanud ka 30-aastaseid pedagoogilaadseid tooteid, keda ma oma kooli uksele lähedalegi ei laseks. Ja vastupidi, mõned 60-aastased koolitavad ennast väga tublilr ja asjalikult. Seega tasuks formuleerida oma soov ümber sel kombel, et vanus välja jätta ja rõhutada soovimatusele ennast arendada. Muuseas, mainin ära ühe asjaolu. Tänapäeval ei saa Töölepingu seadusele tuginedes kedagi vanuse tõttu ära saata.

        1. Vale

          See peaks ikka olema individuaalne lähenemine. Kui üks ei hari ennast ja kiusab, siis teine on maailma parim õpetaja. On ka kiuslike õpetajaid nooremaid. Kes arvavad endast ei tea mida. Seega kui ei taha õpetaja areneda siis on paslik ära pensionile saata. Probleem on jälle selles et õpetajaid on vähe.

          Olen lugenud läbi algatuse "Saadame pensioniealised õpetajad pensionile" ja avaldan toetust oma allkirjaga.
          NimiIsikukoodAllkiri