Tallinnale

Valju muusika ja bassi vibratsioon elamurajoonis

Fares Saleh Rashed Abdulreh Alteneiji,
  1. Ühisloomes
  2. Allkirjastamisel
  3. Menetluses
  4. Järelkaja
Peatatud: 0 allkirja

3520 allkirja puudu Tallinnale saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

🚫 Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta 🚫

Peatatud: 0 allkirja

Allkirjade kogumine on lõppenud. Paraku algatus ei kogunud autorite määratud tähtajaks kohalikku omavalitsusse saatmiseks vajalikku 3520 allkirja. Rahvaalgatus.ee säilitab kogutud allkirju maksimaalselt poolteist aastat allkirjastamise algusest, juhuks kui algatus taasavatakse.

Eesti keeles (allkirjastamisel)Vene keeles (tõlge)Inglise keeles (tõlge)

Tahaksin väljendada muret valju muusikamüra ja vibratsiooni pärast, mida tekitavad restoranid ja baarid, kasutades DJ-de ja bassikõlareid. Enim kannatavad inimesed, kes elavad Tallinna kesklinnas (vanalinnas või Rotermanni kvartalis). Pikka aega on valju muusika ja DJ-dega kaasnev müra muutunud rohkem häirivaks ja mõjutanud lastega perede, vanurite ja soovimatu müraga tegelevate inimeste igapäevaelu.

Paljud restoranid ja baarid on DJ-sid kasutanud igal nädalal kaks või kolm korda nädalas.

Nõrkade seaduste tõttu naeravad ettevõtted meile näkku, sest nad teavad, et seadus on nõrk ja nad tunnevad, et saavad teha, mida tahavad.

Isegi siis, kui äride uksed on suletud, ei saa inimesed magada, sest Base kõlarite mõju ja vibratsioon jõuavad kinnistule ning see takistab inimestel normaalset uneaega.

Enamasti ei peatu muusika ja DJ-d siis, kui peaksid. Argipäeviti kell 22 ja reedel ja laupäeval südaööl. Tänavu teatasid paljud inimesed munitsipaalpolitseile hoonete ümbruse mürarikkumistest.

Alates 01.07.2023 pöörduti munitsipaalpolitsei poole mitmel korral tööpäeviti ja nädalavahetustel helistades või e-posti teel.

Seadus ei ole mürarikkumiste suhtes range ja politseil pole volitusi probleemi lahendada.

Usun, et Tallinna elukvaliteedi parandamiseks tuleks teha mõningaid muudatusi.

Minu soovitused probleemi lahendamiseks

1- Muutke reedel ja laupäeval vaikne periood südaöölt kella 22-ni, nii et kogu nädala vaikne periood peaks algama kell 22.

2- Keelake baaskõlarite kasutamine kodude ja elamupiirkondade läheduses.

3- Välismuusika helitugevust tuleks kontrollida ja reguleerida

4- trahvide suurendamine mürarikkumiste eest

Usun, et need muudatused lahendavad muusika ja DJ-dega seotud müraprobleemi. Praegusel kujul pole müraprobleemist kellelegi kasu. Inimesi segatakse nende kodudes, nad kutsuvad lõpuks politsei, valitsus peab nendele mürakõnedele rohkem raha kulutama ja ettevõtted teevad mürarikkumisi rikkumiste järel.

Kommentaarid

  1. Müra - helitugevus

    Arvan, et peaks piirama avalikus ruumis lubatavat helitugevust, ja täpsemalt määratlema, millise heliga, helitekitajaga on tegemist. Aeg - ametlik öörahu. Teemat vahetades on häiriv ka öine liiga valge linn, justkui polegi öö ja räägivad, et raha ei ole!

    1. Konkreetsust

      Nii "...Praegusel kujul pole müraprobleemist kellelegi kasu..." ei saa päris väita. Neil, kes pidu peavad, ju ikka on kasu ja inimesel peab ka võimalus olema kusagil pidutseda. Ei saagi tahata, et linn täiesti vaikne oleks. Samas on muidugi arusaadav ka ettepaneku esitaja mure. Kuid keskenduma ei peaks mitte niipalju müra tekitajale, pole ju vahet, kas selleks on DJ, bassikõlar, tolmuimeja, muruniiduk või laulukoor. Kui just avariide likvideerimine välja arvata, siis oleks korrektne teha ettepanek inimese põhjustatud müranivoole detsibellides, kuid see piir peaks siiski arvestama kõigi linnaelanike, sh nii pidutsejate, puhkusefriikude kui unekottide huvidega. Samas läbiv põhimõte peaks siiski olema see, et kui tahad elada täielikus vaikuses, siis sinu koht ei ole linnas.

      Olen lugenud läbi algatuse "Valju muusika ja bassi vibratsioon elamurajoonis" ja avaldan toetust oma allkirjaga.
      NimiIsikukoodAllkiri