Viimsi vallale

Surfajate kogukonna ettpanek Viimsi valla Arengustrateegiasse 2023-2045.a.

Jaan Alver, Andrei Gapejev,
  3. Menetluses
  4. Arhiveeritud
614 allkirja

Algatuse menetlus on lõppenud. Vaata menetlust.

Eesti keelesVene keeles (tõlge)Inglise keeles (tõlge)

Head surfi harrastajad, head surfi sõbrad!

Teeme ühise pöördumise koos ettepanekuga Viimsi Volikogule ja Viimsi Vallavalitsusele, lisada Viimsi valla Arengukavasse ja selle Eelarvestrateegiasse perioodiks 2022-2027 peatükki „4.6. Sprodivaldkond“ teiste spordialade juurde rannarahvale kohaselt ka surfi (lohe- ja purjelaua surf). Täpsemalt, surfi harrastamiseks maa-alade määratlemine ja korraldamine Pikaneeme rannalõigul purjelaudadele ca 200m Rohuneeme kaupluse bussipeatusest Rohuneeme poole ja lohesurfile Rohuneeme bussipeatusest ca 100m Haabneeme poole. Viimsi Valla Arengukavaga saab tutvuda siin.

Ettepanek:

Rajada Pikaneeme rannaalale paigad surfi harrastamiseks.

Seotud tegevused:

- Rannaalade tasandamine/hööveldamine, hiljem selle järjepidev niitmine

- Lähteteede tekitamine veele/merele minekuks ja tulekuks (kivide nihutamine kooskõlas KKA-ga)

- Rohuneeme mnt äärsele munitsipaalalale 2 riietuskabiini ja 2 WC paigaldamine

- Autode parkimise korraldamine koostöös MTA-ga

- Määratletud aladele viida „Surf“ paigaldamine

Kui oled ettepanekuga päri, siis anna oma allkiri.

Surfajate nimel

Jaan Alver

Menetlusinfo

1. Viimsi vallavalitsuse vastus EKK teabepäringule

Vastus: "Täname huvi tundmast Rahvaalgatus.ee kaudu meile laekunud algatuse vastu. Paraku ei moodustanud meile esitatud allkirja andnud inimestest piisav hulk Viimsi valda registreerunuid, et ületada KOKSi §32 tulenevat 1% hääleõiguslike elanike nõuet. Ettepaneku algatanud Jaan Alveriga oleme sisu osas olnud korduvalt kontaktis. Muuhulgas kohtus vallavanem 2023. aasta oktoobris algatuse esitajaga, et antud ettepanekut ja surfihuviliste seisukohti arutada. Algatusest ning arengustrateegia koostamise raames kogutud ettepanekutest tulenevalt on ka arengustrateegia sõnastust lohesurfi osas muudetud. Paraku on detailsema lahenduse leidmine keerulisem ja seisab osaliselt ka kohaliku kogukonna vastanduvate huvide taga. Tegeleme jätkuvalt lahenduste otsimisega koostöös Püünsi külaseltsi ja surfihuviliste esindajatega, kelle hulka kuulub ka algatuse esitanud Jaan Alver."

2. Algatus saadeti menetlusse

3. Algatus kogus 201 allkirja

4. Algatus kogus 100 allkirja

Olen lugenud läbi algatuse "Surfajate kogukonna ettpanek Viimsi valla Arengustrateegiasse 2023-2045.a. " ja avaldan toetust oma allkirjaga.